Povestea noastră

În speranța că produsele noastre vă vor stârni nu doar un interes de ordin culinar, îndrăznim să creionăm un scurt istoric al acestei cămări.

Cine suntem noi?

Noi suntem familia POGAN, nume asociat unor atribute precum voinic,  mare, puternic, iar după cum ne este numele, așa ne este și cămara, pogană. Deși numele POGAN provine din zona Munților Apuseni, pe noi ne găsiți pe faimosul traseu care traversează munți și văi de poveste, TRANSALPINA.

Cum am început?

Tineri încrezători, iubitori de gust dulce și produse natural (produse care ne-au făcut oamenii pogani de acum) , cu câtiva ani în urmă, am îndrăznit să redăm un caracter concret visurilor noastre, de a dezvolta o mică afacere, într-un cadru montan cunoscut turiștilor, pe Barajul Oașa. Barajul Oașa este poziționat, aproximativ, la jumătatea celui mai frumos traseu montan din România, zicem noi- Transalpina. In acest fel am ajuns să  învățăm din feedback-urile clienților noștri, înțelegând, în cele din urmă, că produsele tradiționale merită, cu prisosință, un spațiu virtual dedicat lor, așa încât să facilităm procesul comercial dintre noi și clienții doritori de fain, bun și … eficient.

De ce am ales cămara pogană?

Tindem să credem că tocmai această cămară ne-a ales pe noi, deoarece am crescut culegând roadele prețioase ale pădurii, afine, merișoare, zmeură, ciuperci, conuri de brad din preajma Văii Frumoase și a Transalpinei. De aici, pâna la a dezvolta o afacere, a fost doar un pas, o cămară, mai exact, cămara pogană, cu produse bine făcute (adică produse pogane) și cu o gamă bogată de produse (adică o gamă… tot pogană!)

De unde provine materia primă?

Materia primă provine din zona munților Cindrel, o zonă unde flora și fauna încă alcătuiesc un întreg.

Fructele sunt culese manual, alese manual și preparate manual, adică dulcețurile și siropurile din cămara pogană sunt făcute din fructe proaspete.

Reteta

Rețetele produselor noastre nu le-am găsit în caietul bunicii, însă ne bazăm pe niște principii simple, străvechi, auzite, la ceas de seară, lângă soba bunicii, așa încât chiar și procedeul de preparare a produselor noastre este în stil vechi, tradițional: ceaun, lingură de lemn, foc cu lemne de fag.